Visning av länkade MDI-filer för en person.

Förslag på nya funktioner som saknas i Legacy

Moderator: Ann

mobiklur
Inlägg: 11
Blev medlem: 10 dec 2008 18:50

Visning av länkade MDI-filer för en person.

Inläggav mobiklur » 11 dec 2008 00:37

Har scannat en handskriven text som lagras i MDI-format och är länkat till en person. När man klickar på den bilden för att öppna filen i Legacy händer inget vilket betyder att den inte kan koppla samman den filtypen med rätt program tex Office Imaging i min laptop.
Det saknas som jag ser det ett sätt att definiera upp den kopplingen - eller har jag inte hittat den?
Hur gör man om man vill visa en MDI-fil i Legacy - programmet har stöd för bildfilsformat men ett flersidigt textdokument kan inte lagras i bildfilsformat.

Bengt
Översättare
Inlägg: 30
Blev medlem: 24 maj 2005 12:38
Ort: Vasa, Finland

Inläggav Bengt » 21 dec 2008 18:05

Hej

Det ser ut som om om Legacy inte accepterar MDI-format. Följande accepteras:
Om du nödvändigtvis fordrar format, kan du ev. vända dig till programtillverkaren om du inte lyckas lösa problemet på annat sätt.

Supported Formats

Legacy supports the loading, displaying and converting of the following picture file formats:
Bitmap .BMP
PCX .PCX
Tiff .TIF
PICT .PCT
JPEG .JPG

mobiklur
Inlägg: 11
Blev medlem: 10 dec 2008 18:50

Inläggav mobiklur » 21 dec 2008 19:11

Hej

Har frågat Legacy´s support i USA som svarar fljande:

If you have linked any type of file to a person and if you have software installed on your computer that can open that type of file you should be able to open the file using the default software by double clicking on the file in the individual's photo gallery. You do not need to specifically tell Legacy what application to use.

Man kan låsa en viss filtyp till ett installerat program vilket jag gjort i filhanteraren och då startas programmet som kan hantera MDI-filer när man klickar på ikonen.

Men det fungerar inte för filtypen 3GPP som genereras av Sony Ericsson när man tar videoklipp. Filtypen kan hanteras av Nero 8.

I svaret står också att

The options on the Options > Customize > Launch screen allow you to specify an alternate program where you want Legacy to use a program which is NOT the Windows default for that type of file.

Tyvärr fungerar det inte genom att där lägga in adressen till Nero 8 - när man klickar på ikonen försvinner den men Nero 8 startar inte...

ralph
Översättare
Inlägg: 23
Blev medlem: 12 okt 2008 01:33

Inläggav ralph » 21 dec 2008 23:03

Hej!
Jag vet inte varför Du har skannat in bilderna i .mdi format. Formatet är bra i vissa lägen men min erfarenhet är att om Du skall visa bilder på skärm är .png formatet att föredra.

Om Du länkar en valfri multimediafil till en person i personens [i]Bildgalleri [/i]med knappen [i]Fil [/i]så öppnas filen normalt i det program i som Du har fördefinierat på Din dator. Du skall således inte använda knappen [i]Bild/Foto [/i]i detta fall.

Följer Du bifogad länk kan Du läsa något om .mdi filerna: http://office.microsoft.com/sv-se/help/ ... 01053.aspx
Som jag ser det bör man nog inte använda .mdi för släktforskningsprogram där man ofta byter filer med varandra.

Videoformatet som Du använder är specialanpassat för mobiler. Tyvärr har jag inte testat detta format och har därför i nuläget inga synpunkter.
//ralph
//rkj

mobiklur
Inlägg: 11
Blev medlem: 10 dec 2008 18:50

Inläggav mobiklur » 22 dec 2008 11:15

Hej,

Angående MDI-format så har jag scannat in ett handskrivet 55-sidigt dokument och det blir inte så praktiskt att läsa om man lägger upp sida för sida i ett fotoformat typ png eller jpeg. Sen kan man med Office Imaging lägga in textrutor med kommentarer, bilder mm. MDI-formatet väljer förresten HP-scannerprogramvaran och formatet är ett MS-format vilket alla har tillgång till med MS Office i datorn.

Ett problem med Legacy och kompatibilitet till andra program via GEDCOM-formatet är väl att man inte enkelt kan välja att ta med berörda bildfiler när man önskar det utan får göra en flerstegslösning (beskrivet tidigare av Anna).

Men det finns kanske andra lösningar - jag är idel öra.

GOD JUL!
Mobiklur

Kashif
Inlägg: 1
Blev medlem: 06 jan 2015 07:44
Ort: London

Inläggav Kashif » 06 jan 2015 07:46

Detta är mycket trevliga och genomsnittlig inlägg du är bäst för utstationering ........ !!!!
Johni


Återgå till "Förslag nya funktioner"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst